Newborn Fotosessie

De eerste periode van het leven van jouw baby is heel bijzonder, voor korte tijd is jullie kleintje echt maar zo klein. Bij uitstek de ideale periode om al dat kleine en fijne vast te laten leggen van jullie baby.  Waardevolle foto's om voor altijd te bewaren en hoe leuk is het wanneer je kindje de foto's zelf kan terug kijken. 

Hieronder hebben wij alvast informatie verzameld over de voorbereiding, werkwijze en afhandeling van de fotosessie.
Mocht je toch nog vragen hebben kun je ons altijd een berichtjes sturen!

Tip! Boek je Newborn fotosessie ruim van te voren, omdat er beperkt plek is in de agenda kan het zo zijn dat precies die week of maand volgeboekt staat, dat zou toch zonde zijn!


Omdat ik nog geen eigen studio hebben, worden de Newborn fotosessies nu nog bij de ouders thuis gedaan, het is dan alleen mogelijk deze sessie te boeken wanneer je uit Alphen aan den Rijn en omstreken.Gefeliciteerd!

Na 9 maanden met smart gewacht is daar nu eindelijk jullie ukkie geboren. Wat een spannende maar ook mooie tijd, een tijd die razend snel voorbij vliegt.  Jullie baby fotografeer ik het liefst tussen de 7 en 24 dagen oud.
De kraamzorg is de deur uit, de voeding is op gang en jullie hebben een beetje jullie draai kunnen vinden.
Ik kom bij jullie aan huis, dit heeft als voordeel dat je zelf niet de deur uit hoeft en je niet hoeft te haasten en bang bent dingen vergeten mee te nemen. Ook jullie baby is op haar/zijn gemak in de vetrouwde omgeving.
Eventuele broertjes en zusjes kunnen na het maken van de foto's gewoon weer lekker verder spelen met hun eigen speelgoed. 

Ik werk altijd 100% veilig en professioneel. Indien in hulp nodig heb zal ik dit aangeven, ik laat jullie baby nooit alleen. Door de nodige ervaringen weet ik hoe ik moet omgaan met jullie baby en hoe ik de baby veilig kan
poseren. Mijn materiaten en accessoires zijn met de grootste zorg uitgekozen. Ik zorg er voor dat jullie kindje ten alle tijd veilig en stabiel ligt tijdens de sessie. Mochten jullie iets specifieks mooi vinden geef dit dan tijdens de sessie aan. Ook wanneer er een bepaalde kleur niet mooi wordt gevonden is het verstandig dit aan te geven. 


Wanneer plannen we een datum?

Wanneer je bent bevallen neem je contact met mij op zodra dat lukt zodat wij de voorlopige datum kunnen vast zetten of aanpassen indien nodig. De baby fotografeer ik het liefste tussen den 7 en 24 dagen. Zo hebben jullie de eerste week alvast een beetje aan elkaar kunnen wennen, zit de kraamhulp er weer op en is de voeding aardig op gang. Indien je al bevallen bent plannen we zo snel mogelijk een datum in.

Moet ik nog iets voorbereiden ?
Een aantal dingen kunnen jullie als ouders zelf voorbereiden om zo de fotosessie een goede start te geven.
Ruimte: Het enige wat ik nodig heb is een stukje ruimte in de woonkamer, ik neem mijn daglichtlamp mee (deze lamp flitst niet) zodat ik altijd voldoende licht heb om te kunnen fotograferen, bij lichte dagen in de lente/zomer lukt het om zonder lamp te fotograferen, dan heb ik alleen een stukje ruimte bij een groot raam nodig.
Temperatuur: Warm de huiskamer alvast van te voren op minimaal 24 graden, bij koude dagen neem ik nog een los kacheltje mee.
Badje: Doe de ochtend dat ik kom fotograferen nog even jullie baby in bad, daar wordt hij/zij zo lekker dromerig van. Wikkel daarna de baby in alleen een luier in een warme omslagdoek. (geen badstof!)
Voeding: Probeer een uur voordat de fotosessie start jullie baby te voeden, komt dit niet goed uit? dan maak dat ook niet uit.

Zouden jullie een speentje, spuugdoekje en hydrofieldoek klaar willen klaarleggen voor mij.

Wat je kunt verwachten tijdens de sessie
Gedurende de sessie fotografeer ik je baby op verschillende doeken en props zoals mandjes en schalen in diverse houdingen.
Om geen verwarring te kweken probeer ik de baby zoveel mogelijk bij mij te houden. Baby's weten heel goed wanneer zij bij mama liggen, zij herkennen de geur van jou en kunnen dit relateren aan voeding en willen graag drinken.

Wanneer de baby wakker begint te worden of wanneer de baby wakker is en signalen afgeeft dat zij/hij honger heeft stop ik tijdelijk de sessie zodat jij de baby eerst even rustig eten kan geven. 

Je zal merken dat de jullie baby vaker kan komen om voeding. De sessie kost ondanks dat ze alleen liggen toch veel energie. 
Ik stop de sessie wanneer ik genoeg foto's heb kunnen maken of wanneer de baby het aangeeft dat het voldoende is geweest.


Kunnen broertjes/zusjes ook op de foto met de baby?

Altijd probeer ik een foto te maken met broertje(s) en/of zusje(s). Met name bij de jongere broertjes/zusjes zal dit liggend gebeuren om de veiligheid van de baby te garanderen. Houd rekening mee dat er veel veranderd is de laatste periode, het krijgen van een broertje/zusje is niet niks en het kan zijn dat een broertje of zusje geen zin heeft om op de foto te gaan, ik forceer niets en ga verder met de sessie, vaak komt een broertje of zusje om het hoekje kijken en willen ze vaak daarna wel op de foto.

Wat als de baby niet slaapt?
Dat geeft helemaal niets! Ik kan hoe dan ook foto's maken ook als je baby niet slaapt, sterker nog vaak zijn dit ook hele leuke foto's, je ziet dan al die schattige uitdrukking en karakter van je kindje terug. Wanneer de baby wakker is pas ik mijn sessie daarop aan en zal ik veel met doeken werken om jullie baby in te wikkelen

Wat als het niet lukt?

Het komt niet vaak voor maar soms kan het gebeuren dat de baby even niet te troosten valt, dit kan verschillende oorzaken hebben maar meestal komt dit door darmkrampjes, ze moeten daar helaas doorheen. De ene baby heeft er meer last van dan de ander. Mocht het troosten niet baten dan is het verstandig de fotosessie te stoppen, dit om overprikkeling te voorkomen.

mag ik mee fotograferen?
Liever heb ik niet dat jullie de hele sessie foto's maken met jullie telefoon of camera, ik vind het geen probleem als jullie een paar foto's maken tijden de sessie voor eigen gebruik. Gelieve die foto's niet op socials te delen, jullie hebben tenslotte mij ingehuurd om de mooiste foto's te maken. Heb je foto's gemaakt terwijl ik bezig ben? stuur ze door! ik vind dat heel leuk om te zien.

Hoe lang duurt de sessie?
De sessie duurt 2 á 3 uur. Probeer tijdens de sessie geen visite in te plannen en houd de rest van de dag ook rustig, de baby en jij hebben deze rust na de fotosessie hard nodig.

Wat gebeurt er naar de sessie?
Zo snel mogelijk stuur ik een preview door van de fotosessie, dan kun je alvast voorgenieten. Ik streef ernaar om de foto's binnen 2-3  weken af te hebben, dit is mede afhankelijk van hoe druk het op dat moment is. De professionele nabewerking doe ik in Photoshop, Alle specifieke kenmerken laat ik natuurlijk intact en doe met name licht en kleurcorrecties, achtergrondcorrecties en eventuele krasje, pukkeltjes etc. wegwerken.

Fotoboekje
Zodra de foto's klaar zijn maak ik jullie ook het fotoboekje in orde, ik stuur deze door ter goedkeuring, mocht je willen kun je nog foto's laten wisselen. Na goedkeuring stuur het door naar de drukker. Het boekje wordt bij mij geleverd zodat ik het boekje kan bekijken of alles netjes in orde is, daarna stuur ik het boekje zo snel mogelijk door naar jullie.

Zien we elkaar nog een keer?
Natuurlijk is jullie kindje nog zo klein maar voor je het weet ben je alweer bezig met de voorbereiding van de eerste verjaardag. Ik zou het heel leuk vinden om jullie en jullie kindje weer terug te zien, ik benieuwd hoe groot de kleine al is geworden. wanneer je kindje tussen de 9-12 maanden is en zelfstandig kan zitten, is het tijd voor een verjaardagssessie.

Wil je weten wat ik tijdens een verjaardags fotosessie doe? neem dan hier een kijkje.

Tarieven


De tarieven zijn opgebouwd uit een sessieprijs en eventueel kan je daarbij nog een pakket naar keuze afnemen.

€ 215

De sessieprijs is inclusief:
- 2 á 3 uur durende fotosessie bij jullie thuis
- Inclusief gebruik van doeken, mandjes, schalen etc.
- Professionele nabewerking
- 10 digitale bestanden die je zelf mag uitkiezen in de beveiligde online galerij

- Fotoboekje met linnen cover 15*15

​​

149 EURO
49 EURO
89 EURO
99 EURO

Meer herinneringen

Alle herinneringen

Veel herinneringen

Kleine herinneringen


Alle digitale bestanden

Fotoboekje met linnen cover
20*30 upgrade

Fotoblokje t.w.v. 44 euro​

*Dit bedrag betaal je naast sessieprijs​​
5 extra digitale bestanden
die je zelf mag uitzoeken in de galerij


*Dit bedrag betaal je naast sessieprijs

​​
​​
10 extra digitale bestanden
die je zelf mag uitzoeken in de galerij


*Dit bedrag betaal je naast sessieprijs

​​

Alle digitale bestanden*Dit bedrag betaal je naast sessieprijs j